2020-08-21 08:21:25• hírek • Bede Emőke

Júliusban is bő kézzel osztotta a bírságokat a Környezetvédelmi Őrség

2020 júliusában a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Őrség összesen 86 ellenőrzést tartott, melyek közül 30 előre be nem jelentett volt – derül ki a hatóság legfrissebb közleményéből. Hozzáteszik, a közel 90 alkalomból 11-szer lakossági bejelentés alapján vonultak ki a helyszínekre.

A júliusi ellenőrzések nyomán összesen 60 bírságot szabtak ki 339 500 lej értékben. Ugyanakkor két helyszínen a környezetvédelmi előírások áthágását is tapasztalták, ezért értesítették az illetékes szerveket, akik büntetőjogi eljárást kezdeményeztek a szóban forgó esetekben.


A közleményből ezen felül az is kiderül, hogy a legtöbb esetben a települések kül- és belterületén, engedély nélkül lerakott lakossági hulladékhalmok miatt kellett eljárni, illetve több ellenőrzés során azt vizsgálták, hogy egy-egy új, európai uniós támogatással megvalósuló beruházás mennyire tartja tiszteletben a környezetvédelmi előírásokat, stb. A hatóság munkatársai a kiszabott bírságok mellett minden esetben kijelölték azon intézkedéseket, melyekkel a feltárt hiányosságokat vagy mulasztásokat orvosolni lehet – tudatta a környezetvédelmi őrség.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: